Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 100 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
- 200 g plain flour, plus extra to dust
- 50 g cold water
- 1 pinch sea salt
Caramel and filling
- 150 g caster sugar
- 70 g unsalted butter, cold, cut into pieces
- 1030 g water
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
- 8 Granny Smith apples, peeled and cut into sixths (see Tips)
- 1 tbsp vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1535.7 kJ / 367 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 23.9 mg
Alternatywne przepisy
Rhubarb and ginger crème brûlée
7 Std. 30 Min
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Tarte Tatin
Brak ocen
Traditional Gugelhupf
2h 55min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Pickled radishes (Thermomix®️ Cutter)
Brak ocen
Hazelnut meringue roulade
1h 30min
Traditional crème brûlée
25 Std.
Salted Caramel Basque Cheesecake
13 Std. 10 Min
Christmas tiramisu
24 godz. 20 min
Neapolitan pizza
1h 30min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26 Std. 10 Min