Urządzenia i Akcesoria
Tarte tatin
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portions
Składniki
Pastry
-
unsalted butter cut into pieces, plus extra to grease100 g
-
plain flour plus extra to dust200 g
-
cold water50 g
-
sea salt1 pinch
Caramel and filling
-
caster sugar150 g
-
unsalted butter cold, cut into pieces70 g
-
water1030 g
-
freshly squeezed lemon juice1 tsp
-
Granny Smith apples peeled and cut into sixths (see Tips)8
-
vinegar1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
23.9 mg
Białko
3.1 g
Kalorie
1535.7 kJ /
367 kcal
Tłuszcz
17.7 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
49.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gougères
55 Min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 Std. 15 Min
Quiche Lorraine
45 Min
Beetroot and goat cheese ice cream with crackers
15 Std.
Whipped egg whites
10 Min
Twice Baked Cheese Soufflés (Metric)
1 Std. 25 Min
Béarnaise sauce
20 Min
Brioche
8 Std.
Raspberry Dacquoise
2 Std.
Rhubarb and blackberry breakfast tart
2 Std. 20 Min
No fail béchamel
15 Min
Quick béchamel sauce
15 Min