Urządzenia i Akcesoria
Tarte tatin
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portions
Składniki
Pastry
-
unsalted butter cut into pieces, plus extra to grease100 g
-
plain flour plus extra to dust200 g
-
cold water50 g
-
sea salt1 pinch
Caramel and filling
-
caster sugar150 g
-
unsalted butter cold, cut into pieces70 g
-
water1030 g
-
freshly squeezed lemon juice1 tsp
-
Granny Smith apples peeled and cut into sixths (see Tips)8
-
vinegar1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
23.9 mg
Białko
3.1 g
Kalorie
1535.7 kJ /
367 kcal
Tłuszcz
17.7 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
49.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 min
Korean Bo ssam
29 godz. 20 min
Crème Caramel
3 godz. 50 min
No Added Sugar Fig Jam
20 min
Duck Confit Parmentier Maple-Scented
15 godz. 55 min
Gerbeaud Cakes (Metric)
1 godz. 20 min
Berry Clafoutis (Anna) Metric
1 godz. 35 min
Apple Tarte Tatin with Crème Anglaise
1 godz. 30 min
Apples with Cider Sabayon Sauce
40 min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49 godz. 5 min
Floating Islands
40 min
Caesar salad dressing
10 min