Urządzenia i Akcesoria
Tarte tatin
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portions
Składniki
Pastry
-
unsalted butter cut into pieces, plus extra to grease100 g
-
plain flour plus extra to dust200 g
-
cold water50 g
-
sea salt1 pinch
Caramel and filling
-
caster sugar150 g
-
unsalted butter cold, cut into pieces70 g
-
water1030 g
-
freshly squeezed lemon juice1 tsp
-
Granny Smith apples peeled and cut into sixths (see Tips)8
-
vinegar1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
23.9 mg
Białko
3.1 g
Kalorie
1535.7 kJ /
367 kcal
Tłuszcz
17.7 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
49.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Suet pastry with thyme
25 min
Lemon and Poppy Seed Clafoutis
40 min
Traditional crème brûlée
25 godz.
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 min
Apple Tarte Tatin with Crème Anglaise
1 godz. 30 min
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Classic trifle
4 godz.
Quiche Lorraine
45 min
Emmental Gougères
50 min
No fail béchamel
15 min
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min