Tarte tatin

Tarte tatin

4.3 28 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portions

Składniki

Pastry
  • unsalted butter cut into pieces, plus extra to grease
    100 g
  • plain flour plus extra to dust
    200 g
  • cold water
    50 g
  • sea salt
    1 pinch
Caramel and filling
  • caster sugar
    150 g
  • unsalted butter cold, cut into pieces
    70 g
  • water
    1030 g
  • freshly squeezed lemon juice
    1 tsp
  • Granny Smith apples peeled and cut into sixths (see Tips)
    8
  • vinegar
    1 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 367 kcal / 1535.7 kJ
Białko 3.1 g
Tłuszcz 17.7 g
Węglowodany 49.8 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 23.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...