Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aroma
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
Poolish
- 15 g di lievito di birra fresco
- 100 g di farina manitoba
- 100 g di acqua
Primo impasto
- 1 uovo
- 200 g di farina tipo 00
- 120 g di zucchero
- 65 g di burro a tocchetti
Secondo impasto
- 1 uovo
- 40 g di zucchero
- 100 g di farina tipo 00
- 75 g di burro a tocchetti
- latte q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 6645 kJ / 1588 kcal
- Białko
- 28.8 g
- Węglowodany
- 238.9 g
- Tłuszcz
- 64.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 36 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 81.2 mg
Alternatywne przepisy
Risotto con lo sclopit
40min
Zuppa di goulasch di manzo con peperoni
1 Std. 30 Min
Frittelle all’uvetta
30min
Goulash di manzo con canederli al vapore
1h 40min
Fritole veneziane
2h 40min
Salsa bolzanina
15 Min
Gulash tirolese
1 Std. 30 Min
Asparagi con salsa bolzanina, patate e prosciutto tirolese
1 Std. 10 Min
Frittelle di ricotta e zafferano (Arrobiolus sarde)
1 Std. 15 Min
Focaccia dolce veneta (Fugassa)
7h
Gubana
3h 45min
Pane alla zucca con uvetta
19h