Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaio di burro
- 250 g di panna (30-40% di grassi)
- 150 g di latte intero
- 150 g di zucchero di canna
- 1 cucchiaio di mix di spezie per pan di zenzero
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 400 g di farina tipo 0
- 10 g di purea di pere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1865 kJ / 447 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di zucca con noci e cioccolato (senza glutine)
2h 30min
Ghiaccioli di prugne e albicocche secche
Brak ocen
Shortbread al cardamomo e rosa
1h 30min
Chicken tikka
3h 30min
Joulutorttu (Biscotti natalizi finlandesi)
1h
Torta di cous cous con frutta
1 Std. 50 Min
Obazda
10min
Paella di fagioli
55min
Pagnotte banana e segale
1 Std. 50 Min
Babaganoush di zucca
45 min
Curry di verdure
1h
Pizza carbonara
15 godz.