Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g di acqua
- 25 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 600 g di farina manitoba
- 70 g di strutto
- 300 g di gherigli di noci
- 75 g di zucchero
- 10 g di miele
- 10 g di malto di orzo
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di vin santo
- 15 g di sale
- 1 ½ cucchiaino di pepe nero in polvere
- 250 g di uvetta sultanina, precedentemente ammollata in acqua tiepida e strizzata
- 1 uovo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 6716.5 kJ / 1604.2 kcal
- Białko
- 34.3 g
- Węglowodany
- 186.1 g
- Tłuszcz
- 84.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Błonnik
- 11.1 g
- Sód
- 1462.7 mg
Alternatywne przepisy
Paté di fegatini
30 min
Peposo toscano
1h 30 min
Schiacciata con l'uva
2 Std.
Schiacciata fiorentina
50 min
Ricciarelli
7h
Bozza pratese
2h 45min
Castagnaccio
1 Std.
Lampredotto
1h 20 min
Schiacciata con l'uva
2 Std.
Crostini con fegatini di pollo
40 Min
Pici all'aglione
1 godz. 25 min
Cantuccini di Prato
1 Std.