Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 250 g di zucchero
- 500 g di farina tipo 00
- 200 g di burro, morbido a tocchetti
- 1 uovo
- 6 tuorli d'uovo
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 pizzico di sale
- 20 g di Rum
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 972.3 kJ / 232.4 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 46.5 mg
Alternatywne przepisy
Pagnotta rustica
3h
Pane alle noci al Varoma
3 godz. 30 min
Tabulè d'orzo rosa al pistacchio
40min
Irish dalgona coffee
10min
Panini dolci alle prugne
Brak ocen
Pane rustico svizzero
28h
Casoncelli alla zucca (vegan)
1h 30 min
Paste di mandorla al pistacchio
3 godz. 30 min
Tramezzino di segale con avocado e uova
3 godz. 30 min
Ghirlanda di pan brioche al farro
15 Std. 30 Min
Pane al pomodoro
16h
Confettura di prugne e mele
1h