Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 uovo
- 2 tuorli
- 80 g di zucchero
- 500 g di mascarpone freddo
- 40 g di Rum bianco
- 4 colombe pasquali piccole (100 g ciascuna)
- cacao amaro in polvere, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2301.6 kJ / 550.1 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 37.7 g
- Tłuszcz
- 38.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 64.2 mg
Alternatywne przepisy
Cappello del prete Sottovuoto con salsa verde
5h 30min
Polpettone di manzo ripieno sottovuoto
5h
Risotto agli asparagi
30 min
Frittelle all’uvetta
30 min
Menù: Risotto zafferano e burrata, insalata di mare e tortino al cioccolato con cuore morbido (Bimby Friend)
1 godz. 15 min
Millefoglie di colomba
1 godz.
Mousse al pistacchio (TM6)
3h
Crostata ai frutti di bosco
2 godz. 30 min
Tiramisù allo yogurt e frutta secca
2 godz. 30 min
Risotto all'arancia con ragù di anatra
40min
Crêpes al radicchio e carciofi
1h 50min
Crostata con crema ai frutti di bosco
4 godz.