Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g açúcar
- 1 laranja (casca, só a parte laranja)
- 160 g leite, mais q.b. p/ pincelar
- 15 g fermento de padeiro fresco, esfarelado
- 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ovo
- 80 g manteiga cortada em pedaços, mais q.b. p/ untar
- 70 g Baileys®
- 1 pitada de sal
- 50 g pepitas de chocolate preto
- 250 g água
- 20 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1205.7 kJ / 288.2 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 42.4 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 27.2 mg
Alternatywne przepisy
Pão de água com massa-mãe
21h
Folar de carnes
2 Std. 20 Min
Massa para rechear com vários cortes
1 Std.
Bolo gelado de chocolate e coco
9 Std.
Pão em vasos
1 Std. 45 Min
Trança
1 Std.
Trança tricolor
1 Std. 10 Min
Petits Fours de amêndoa
30 Min
Pão de ló de Margaride
1 Std. 15 Min
Segredinhos
40 Min
Bolas de berlim com custard de baunilha
4 Std. 20 Min
Pão-de-ló de Alfeizerão
45 Min