Brioche de whisky e natas

Brioche de whisky e natas

3.9 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
12 doses

Składniki

  • açúcar
    70 g
  • laranja (casca, só a parte laranja)
    1
  • leite mais q.b. p/ pincelar
    160 g
  • fermento de padeiro fresco esfarelado
    15 g
  • farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar
    500 g
  • ovo
    1
  • manteiga cortada em pedaços, mais q.b. p/ untar
    80 g
  • Baileys®
    70 g
  • sal
    1 pitada de
  • pepitas de chocolate preto
    50 g
  • água
    250 g
  • sumo de limão (½ unid. aprox.)
    20 g
  • Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 288.2 kcal / 1205.7 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 9.2 g
Węglowodany 42.4 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 27.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...