Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa-mãe de centeio
- 200 g água
- 15 g isco (massa-mãe de centeio)
- 150 g farinha de centeio tipo 130
Massa demolhada a quente
- 150 g centeio em grão
- 250 g água
- 1 pitada de sal
Massa principal
- 100 g água fria
- 5 g fermento de padeiro fresco
- 350 g farinha tipo 65
- 10 g malte em pó p/ panificação
- 2 c. chá de sal
- 2 c. chá de mistura de ervas aromáticas secas p/ pão
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 9817.9 kJ / 2346.5 kcal
- Białko
- 77 g
- Węglowodany
- 489.5 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 51 g
- Sód
- 4851.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de mafra com massa-mãe
21h
Carcaças de espelta
23 godz. 40 min
Pão Venezia
17 Std. 10 Min
Pão de lavrador
16 Std. 15 Min
Nuvem de espelta
16 godz. 30 min
Pão branco
15h
Pão de mistura de centeio sem levedura
Brak ocen
Pão pardo torcido
16u.
Pão rústico
2h
Pão duplo de centeio e espelta
Brak ocen
Massa-mãe de centeio
120h 20min
Pão de mistura simples
3h 40min