Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panacota
- 6 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 600 g natas
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 80 g açúcar
Cobertura
- 500 g figos cortados em oitavos
- 100 g noz cortada grosseiramente
- 100 g mel
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2651 kJ / 634 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis de ameixa -TM5
Brak ocen
Panacota de cereja
3h 30 min
Mousse de amêndoa
2óra
Galete de alperce
45 min
Panacota com pêssego
3 godz. 15 min
Panacota de maracujá
5 Std. 10 Min
Panacotas de iogurte grego
3óra
Mousse de pêssego
3óra
Mousse de maçã
8 godz. 20 min
Panacota de cereja
3óra
Panacotas de chocolate branco
4 godz. 5 min
Panacota com coulis de morango
6h 25min