Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ovos-moles
- 70 g amêndoa s/ pele
- 250 g açúcar
- 140 g água
- 8 gemas de ovo
Fios de ovos
- 300 g água
- 500 g açúcar
- 18 gemas de ovo
Queijinhos
- 300 g açúcar, mais q.b. em pó p/ polvilhar
- 300 g amêndoa s/ pele
- 1 clara de ovo
- Corante alimentar de várias cores para modelar os enfeites
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 3434.5 kJ / 820.9 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 125.8 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 34.5 mg
Alternatywne przepisy
Azevias de grão
50 Min
Azevias de batata-doce e amêndoa
2 Std.
Parfait de noz e ovos-moles da Ana Isabel Ferreira
5 Std.
Dom Rodrigos
1 Std. 20 Min
Arroz doce
1 Std.
Torta de laranja
30 Min
Figos e castanhas de Natal
15 Min
Empanadilhas
2 Std.
Beijinhos de noz
30 Min
Filhós de forma
1 Std.
Broas castelares
2 Std. 15 Min
Broas da estremadura
30 Min