Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa prévia
- 50 g isco (massa-mãe de centeio)
- 100 g farinha tipo 65
- 100 g água filtrada
Broa
- 300 g farinha de milho, mais q.b. p/ polvilhar
- 500 g água
- 10 g sal
- 150 g farinha de centeio
- 50 g farinha de trigo
- Azeite q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 972 kJ / 233 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pão de água com massa-mãe
21h
Massa-mãe de centeio
120 godz. 20 min
Pão de lavrador
16 godz. 15 min
Botões doces
2h 45min
Bijoux de trigo e centeio
15h 20 min
Nuvem de espelta
16 Std. 30 Min
Massa-mãe em pó
24 Std.
Carcaças de espelta
23 Std. 40 Min
Baguetes
15 godz.
Pão branco
15 godz.
Pão rústico suíço
25h 20 min
Coroa de espelta
4h