Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa prévia
- 50 g isco (massa-mãe de centeio)
- 100 g farinha tipo 65
- 100 g água filtrada
Broa
- 300 g farinha de milho, mais q.b. p/ polvilhar
- 500 g água
- 10 g sal
- 150 g farinha de centeio
- 50 g farinha de trigo
- Azeite q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 972 kJ / 233 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pão de mafra com massa-mãe
21 Std.
Pão de água com massa-mãe
21 Std.
Massa-mãe de centeio
120h 20min
Pão branco
15 Std.
Bijoux de trigo e centeio
15 Std. 20 Min
Massa-mãe
360h
Pão de lavrador
16u. 15min
Baguetes de espelta com massa-mãe
7h 35 min
Pão de batata e nozes
15h 40 min
Pão de centeio e banha
16u. 10min
Massa-mãe em pó
24h
Pães de cenoura e cereais
15 Std.