Urządzenia i Akcesoria
Curry-Ketchup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
900 Gramm
Składniki
-
Zwiebeln (200 g), halbiert4
-
Knoblauchzehen2
-
Olivenöl3 EL
-
Tomatenmark200 g
-
Curry mittelscharf3 - 4 EL
-
brauner Zucker60 g
-
Salz1 EL
-
Pfeffer4 Prisen
-
Apfelessig80 g
-
Apfelsaft900 g
-
Cayenne-Pfeffer1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 Gramm
Sód
829 mg
Białko
2 g
Kalorie
749 kJ /
179 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
BBQ-Sauce
35 min
Currysauce
40 min
Tomatenketchup
1 godz. 20 min
BBQ-Sauce
20 min
Barbecue BBQ Sauce
1 godz. 50 min
Curry-Mayonnaise
5 min
Ketchup aus frischen Tomaten
1 godz. 20 min
BBQ-Sauce
1 godz. 20 min
Tomaten-Ketchup
1 godz. 30 min
Barbecue-Sauce
2 godz.
Erdbeer-Curry-Ketchup
1 godz.
Scharfer Senf
30 min