Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 180 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 5 Eier
- 375 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 20 g Kakao
- 10 g Milch
- 1 Glas Schattenmorellen (680 g), abgetropft (siehe Tipp)
Vanillecreme und Fertigstellung
- 750 g Milch
- 4 Eier
- 75 g Zucker
- 50 g Speisestärke
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 300 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 30 g Öl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1652 kJ / 395 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bienenstich
2h 40min
Himbeer-Biskuit-Röllchen
30 Min
Mini-Biskuitrollen mit bunter Beerenfüllung
3 Std.
Apfel-Pudding-Schnecken mit Streuseln
2 Std.
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
2 Std.
Zitronen-Sahne-Rolle
2 Std. 30 Min
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3h 30min
Klassischer Käsekuchen
4 Std.
Bunter Retro-Obstboden
10 Std.
Käsekuchen mit Mandarinen
9 Std. 20 Min
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2 Std.
Klassischer Marmorkuchen
1 Std. 50 Min