Urządzenia i Akcesoria
Donauwellen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
24 Stücke
Składniki
Boden
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Zucker180 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Salz1 Prise
-
Eier5
-
Mehl375 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Kakao20 g
-
Milch10 g
-
Schattenmorellen (680 g), abgetropft (siehe Tipp)1 Glas
Vanillecreme und Fertigstellung
-
Milch750 g
-
Eier4
-
Zucker75 g
-
Speisestärke50 g
-
Vanilleschote Mark ausgekratzt1
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken300 g
-
Öl30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1652 kJ /
395 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Backbuch
128 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schwarzwälder Kirschtorte
3 godz.
Bienenstich
2 godz. 40 min
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2 godz.
Bunter Retro-Obstboden
10 godz.
Rote-Beeren-Baiser-Biskuit
3 godz. 15 min
Zitronen-Sahne-Rolle
2 godz. 30 min
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 godz. 30 min
Käsekuchen mit Mandarinen
9 godz. 20 min
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3 godz.
Klassischer Käsekuchen
4 godz.
Käse-Sahne-Torte
6 godz.
Klassischer Marmorkuchen
1 godz. 50 min