Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 140 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 50 g Puderzucker
- 1 Ei
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
Quarkfüllung und Fertigstellung
- 5 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 180 g Zucker
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 800 g Magerquark
- 100 g Milch
- 100 g Mehl
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Zitronenschale, unbehandelt, fein abgerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 1293 kJ / 309 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 253 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Heidelbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 30 min
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30min
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30min
Schwarzwälder Kirschtorte
4h
Zitronenkuchen
4h
Donauwellen
2h 40min
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
2h
Marmor-Gugelhupf
3h
Käsekuchen mit Mandarinen
9 Std. 20 Min
Orangen-Schoko-Kuchen
1h
Saftiger Apfelkuchen vom Blech
1 godz. 30 min
Klassischer Marmorkuchen
1 Std. 50 Min