Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 160 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Eier
- 250 g Mehl
- 2 geh. TL Backpulver
- 125 g Eierlikör
- 120 g Schokoladenstreusel
- 200 g weiße Kuvertüre, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1481 kJ / 354 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 118 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kokos-Mini-Guglhupfe
1 Std.
Carina-Kuchen
2 godz. 30 min
Mandelkuchen mit Schoko-Nougat-Guss
2 Std. 45 Min
Apfel-Tiramisu-Torte
9h 30min
Käsekuchen mit Mandarinen
9 Std. 20 Min
Rotweinschnitten mit Kirschen
1 Std.
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2h
Dreh-dich-um-Kuchen
1h 50min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1h 5min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 Std.
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
2 godz. 30 min
Schneller Apfel-Kastenkuchen
1 Std. 30 Min