Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kuchenboden
- 125 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Zucker
- 1 Ei
- 1 Eigelb
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Backpulver
Käsekuchen und Fertigstellung
- 5 Eier, getrennt
- 1000 g Quark
- 350 g Zucker
- 80 g Vanillepuddingpulver
- 650 g Milch
- 120 g Öl
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1021 kJ / 244 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sägespänekuchen
2h
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2h
Rote-Grütze-Torte
5 godz. 30 min
Apfelschnitten
2h
Erdbeer-Sahne-Torte ohne Gelatine
2h 30 min
Erdbeer-Himmelstorte
5h
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
2h
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1h 10min
Erdbeer-Eierlikör-Torte
5h
Dominostein-Torte
5 godz. 30 min
Pfirsich-Nuss-Donauwellen
2h 30 min