Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben
- 250 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Eier
- 500 g Quark
- 250 g Mascarpone
- 90 g Weichweizengrieß
- 200 g Kirschkonfitüre
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2218 kJ / 530 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 269 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Heidelbeer-Baiser-Kuchen
1h 30min
Aprikosen-Cheesecake
7h
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 Std. 10 Min
Versunkener Erdbeerkuchen
1h 15min
Schmand-Ananas-Kuchen
7h
Cremiger Erdbeer-Käsekuchen
9 Std. 35 Min
Rote-Grütze-Torte
5h 30min
Käsekuchen mit Mandarinen
9 Std. 20 Min
Omas bester Mohnkuchen
1h
Dreh-dich-um-Kuchen
1h 50 min.
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h
Apfelrahmkuchen
1h 50 min.