Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 220 g Milch
- 42 g frische Hefe, grob zerbröselt (1 Würfel)
- 100 g Zucker
- 500 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
- 80 g Butter, in Stücken
Streusel und Fertigstellung
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 150 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 180 g Zucker
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1227 kJ / 293 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 20 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30min
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30min
Weihnachtliche Wecken
10h
Tannenbaum-Brioche
2h 30min
Ananas-Sorbet mit Crémant
2 Std. 40 Min
Käse-Serviettenknödel mit Gyros-Pilz-Eintopf
1 godz.
Rahmkuchen mit Erdbeerkompott
2h
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2h 30min
Schoko-Riegel-Muffins
1 godz.
Vanille-Blaubeer-Kuchen
2 Std. 15 Min
Buttermilch-Weckchen
1h 30 min
Baguettes auf die Schnelle
50 min