Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 200 g Milch
- 50 g Butter, in Stücken
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Ei
- 375 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
Füllung
- 750 g Milch
- 4 Eier
- 75 g Zucker
- 50 g Speisestärke
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 150 g Butter, weich, in Stücken
Belag und Fertigstellung
- 150 g Butter, in Stücken
- 80 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Honig
- 60 g Sahne
- 200 g Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1283 kJ / 307 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 40 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nuss-Sahne-Torte
8h
Berliner Ballen mit Vanillepudding
3h
Pfirsich-Nuss-Donauwellen
2h 30 min
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3h
Holländische Kirschtorte
2h 30 min
Donauwellen
2u. 40min
Zitronen-Sahne-Rolle
2h 30 min
Bienenstich
3h
Quarkbällchen
30min
Domino-Käsekuchen
6h 30min
Klassischer Käsekuchen
4h
Klassischer Marmorkuchen
1h 50 min