Spezzatino di manzo danese

Spezzatino di manzo danese

4.1 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 50 g di burro a pezzi
  • 300 g di porri solo la parte bianca, a fette (2 mm)
  • 1000 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo di carne
    2 dadi per brodo di carne, sbriciolati
  • 250 g di patate pelate e a cubetti (2 cm)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 350 g di carne di manzo tagliata a strisce sottili (1x30 mm)
  • 80 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 150 g di formaggio erborinato a pezzi
  • foglie di prezzemolo fresche tritate, a piacere
  • pepe nero macinato a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 423 mg
Białko 18 g
Kalorie 1577.4 kJ / 377 kcal
Tłuszcz 28.8 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 16.2 g
Węglowodany 12.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...