Rosemary Mashed Root Vegetables

Rosemary Mashed Root Vegetables

4.7 55 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • water
    500 g
  • carrots cut in pieces (approx. 2-3 cm)
    200 g
  • sweet potatoes cut in pieces (approx. 2-3 cm)
    500 g
  • potatoes cut in pieces (approx. 2-3 cm)
    500 g
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper to taste
    1 - 2 pinches
  • dried rosemary to taste
    2 - 3 pinches
  • extra virgin olive oil plus extra for serving
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 194 kcal / 812 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 5.2 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 465 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...