Wersje kompatybilne
Flan con fonduta al Parmigiano Reggiano (Bimby Friend)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 350 g di zucchine a pezzi
- 80 g di latte
- 2 uova
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 3 pizzichi di pepe
- 500 g di acqua
- 250 g di latte intero
- 30 g di burro
- 30 g di farina tipo 00
- 1 tuorlo
- 30 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1307 kJ / 312.7 kcal
- Białko
- 22.2 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 905.2 mg
Alternatywne przepisy
Flan di zucchine e mozzarella
50 menit
Soufflé al Parmigiano Reggiano
1j
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1 Std. 15 Min
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1j 20 menit
Tajarin al tartufo
Pas d’évaluation
Cocottine zucchine e fonduta (Bimby Friend)
55 Min
Flan al cavolo viola
55 Min
Sformati di piselli con salsa al formaggio
50 menit
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1 Std. 15 Min
Tortini di zucca con Taleggio cremoso
1j 30 menit
Flan di carote
50 menit
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55 Min