Fenchel-Spargel-Salat mit weichem Camembert

Fenchel-Spargel-Salat mit weichem Camembert

4.6 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

Dressing
  • Dijonsenf
    20 g
  • Zitronensaft
    30 g
  • natives Olivenöl extra
    50 g
  • Salz
    ¼ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
Fenchel- und Spargelsalat
  • Camembert (ganz)
    250 g
  • Thymian, frisch nur Blätter
    1 Zweiglein
  • Spargel geputzt und in Stücke geschnitten (3 cm)
    450 g
  • Salz zum Würzen
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen zum Würzen
  • Wasser
    500 g
  • Fenchelknollen (siehe Tipp)
    2
  • Pinienkerne
    2 - 4 EL
  • Rucola
    60 - 100 g
  • Oliven, schwarz, entkernt
    16
  • Sprossen, frisch (optional)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 453 kcal / 1888 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 1287 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...