Spezzatino di vitello in cestino di pane

3.2 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 50 g di farina tipo 00
  • 2 cucchiaini di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato fresco
  • 800 g di bocconcini di carne di vitello senza nervi (circa 5x5 cm)
  • 10 g di foglie di coriandolo, fresche
  • 10 g di foglie di prezzemolo fresco
  • 10 g di foglie di basilico fresche
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di pancetta a cubetti
  • 500 g di cipolla in quarti
  • 40 g di Rum bianco
    40 g di brandy
  • 150 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 100 g di cipollotto a listarelle
  • 25 g di erbe aromatiche fresche miste (rosmarino, menta e timo)
  • 100 g di vino rosso
  • 300 g di brodo di carne (vedere consigli)
  • 1 pagnotta di segale (1000 g circa)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 2065.3 mg
Białko 52.9 g
Kalorie 3687.3 kJ / 881.3 kcal
Tłuszcz 25.8 g
Błonnik 10.7 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Węglowodany 101.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...