Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre, en morceaux
- 2 bananes bien mûres, en morceaux
- 3 œufs
- 170 g de farine avec poudre à lever incorporée
- 110 g de sucre roux
- 100 g de fromage blanc, 0% m.g.
- 2 c. à café d'extrait de vanille
- 1 c. à café d'huile de tournesol
- 1000 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1175 kJ / 281 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Gâteau cubain au rhum et à la banane
1h
Gâteau léger aux pommes
1h
Muffins au chocolat et au pain rassis
35min
Banana bread aux cacahuètes et aux noix
55min
Gâteau chocolat-courgette sans beurre
1h
Egg muffins aux épinards et feta
30 min
Banana bread aux dattes
1h 10min
Cake moelleux coco-banane
1h 5min
Gâteau vapeur à la banane
1h 30min
Moelleux patate douce, vanille et coco
1 Std. 15 Min
Gâteau moelleux chocolat et courgette
40 min
Gâteau à la banane, au chocolat et flocons d'avoine
55min