Tarta con crema de vainilla y salsa de caramelo

Tarta con crema de vainilla y salsa de caramelo

3.8 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
12 raciones

Składniki

Salsa de caramelo
  • de azúcar
    250 g
    250 g de azúcar moreno
  • de nata (35% de grasa)
    210 g
  • de agua
    1030 g
  • de zumo de limón
    1 cucharadita
  • de mantequilla fría (a ser posible en un solo trozo)
    30 g
  • de vinagre
    1 cucharada
Base
  • de harina de trigo
    250 g
  • de mantequilla en trozos
    140 g
  • de azúcar
    100 g
  • huevo
    1
Nata montada de vainilla
  • de azúcar
    50 g
  • vaina de vainilla (solo la raspadura)
    1
  • de nata (35% de grasa) fría
    300 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 446 kcal / 1868 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 25.9 g
Węglowodany 49.8 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 15.3 g
Sód 22.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...