Tarta con crema de vainilla y salsa de caramelo

Tarta con crema de vainilla y salsa de caramelo

3.8 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
12 raciones

Składniki

Salsa de caramelo
  • 250 g de azúcar
    250 g de azúcar moreno
  • 210 g de nata (35% de grasa)
  • 1030 g de agua
  • 1 cucharadita de zumo de limón
  • 30 g de mantequilla fría (a ser posible en un solo trozo)
  • 1 cucharada de vinagre
Base
  • 250 g de harina de trigo
  • 140 g de mantequilla en trozos
  • 100 g de azúcar
  • 1 huevo
Nata montada de vainilla
  • 50 g de azúcar
  • 1 vaina de vainilla (solo la raspadura)
  • 300 g de nata (35% de grasa) fría

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 22.2 mg
Białko 3.9 g
Kalorie 1868 kJ / 446 kcal
Tłuszcz 25.9 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 15.3 g
Węglowodany 49.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...