Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de caramelo
-
250
g de azúcar
lub 250 g de azúcar moreno - 210 g de nata (35% de grasa)
- 1030 g de agua
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 30 g de mantequilla fría (a ser posible en un solo trozo)
- 1 cucharada de vinagre
Base
- 250 g de harina de trigo
- 140 g de mantequilla en trozos
- 100 g de azúcar
- 1 huevo
Nata montada de vainilla
- 50 g de azúcar
- 1 vaina de vainilla (solo la raspadura)
- 300 g de nata (35% de grasa) fría
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1868 kJ / 446 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 22.2 mg
Alternatywne przepisy
Tarta de limón y merengue
3 Std.
Tarta de limón y merengue
2h 10min
Triffle de chocolate, crema de queso y fresas
2h
Mousse de chocolate y caramelo salado
1h 45min
Tiramisú de caramelo
3 Std. 30 Min
Brownie con caramelo
1 Std. 20 Min
Pie de chocolate y merengue
10h
Tarta de chocolate blanco y negro
1 Std. 25 Min
Cookies de chocolate blanco con pepitas negras
40min
Tarta de crema pastelera y fresas
2h 15min
Bizcocho de nuez con cobertura de queso y chocolate blanco.
3 Std. 10 Min
Fantasmas de merengue
4h