![Boeuf bourguignon (Cocción lenta) Boeuf bourguignon (Cocción lenta)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/90768BF2-8DF4-46F2-AFFE-6C151081AD6D/Derivates/f03c57fa-a33c-4695-a71a-b6a42865d919.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de aceite de oliva
- 200 g de cebolla en trozos de 2-3 cm
- 100 g de zanahoria en rodajas de 5 mm
- 2 diente de ajo
- 800 g de aguja de ternera en trozos de 4-5 cm
- 120 - 130 g de beicon ahumado en tiras de 5 mm
- 250 g de champiñones frescos en cuartos
- 250 g de vino tinto
- 6 cebollitas francesas pequeñas
- 400 g de caldo de carne
- 1 cucharada de tomate concentrado
- 1 hoja de laurel seca
- 1 cucharadita de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1960 kJ / 468 kcal
- Białko
- 34.6 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 754.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ternera en salsa con glaseado (Cocción lenta)
4 godz.
Ossobuco de ternera con risotto al azafrán (Cocción lenta)
4hod. 15min
Sopa cremosa versátil
45 Min
Cordero especiado con frutos secos (Cocción lenta)
2 godz. 10 min
Ternera Stroganoff
1hod.
Ternera Stroganoff
1hod.
Garbanzos con carrilleras guisadas (Cocción lenta)
17h 30min
Boeuf bourguignon (Julie & Julia)
2h 40min
Hamburguesas pulled pork con coleslaw (Cocción lenta)
5 godz.
Cebolla caramelizada (200 g)
25 Min
Ternera guisada con zanahorias (Cocción lenta)
3 godz. 20 min
Carne gobernada (Cocción lenta)
3h 45min