Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cioccolato fondente (min. 70 % di cacao) a pezzi
- 50 g di cacao in polvere
- 400 g di latte intero
- 200 g di panna, min. 30% di grassi
- 150 g di zucchero
- 4 tuorli
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1291 kJ / 309 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Gelato semplice alla nocciola
6h 30min
Gelato fiordilatte
10 Std. 30 Min
Muffin al cioccolato con il Egg poacher
40min
Gelato alla vaniglia
12 godz.
Gelato fior di latte
16h 25min
Gelato alla liquirizia
8 godz. 30 min
Gelato al cioccolato
12 godz.
Gelato alla vaniglia
12 godz.
Gelato al melone
15min
Gelato al limone
8 Std. 20 Min
Bianchini sardi
2h
Gelato veloce alla fragola
20min