Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di farina senza glutine per pizza o pasta
- 70 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 40 g di vino bianco secco
- 100 g di acqua + q.b.
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 1 rametto di rosmarino, gli aghi lavati e asciugati
- 1 cucchiaio di semi di sesamo
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1326 kJ / 317 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta brisèe (senza glutine)
1h 15min
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1h 40min
Biscottini di riso al limone (senza glutine)
50 min
Pane veloce (senza glutine)
1h
Piadina (senza glutine)
1 godz. 20 min
Pane alle 4 farine (senza glutine)
2h 40min
Crêpes (senza glutine)
50 min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2h 50min
Farina di riso (senza glutine)
10min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2 godz. 55 min
Besciamella (senza glutine)
15 Min
Pasta per pizza (senza glutine)
2 godz. 10 min