Rotbarsch mit Tomaten, Möhren und Reis
TM6

Rotbarsch mit Tomaten, Möhren und Reis

4.5 (171 ocen)

Składniki

Fisch und Marinade

  • 6 Rotbarschfilets (à ca. 180 g), siehe Tipp
  • 300 g Cherry-Tomaten, halbiert
  • 1 ½ TL Salz
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 2 Knoblauchzehen
  • 20 g Petersilie, abgezupft
  • 100 g Olivenöl
  • 40 g Zitronensaft

Reis und Fertigstellung

  • 20 g Olivenöl
  • 150 g Möhren, in Stücken (2-3 cm)
  • 10 g Petersilie, abgezupft
  • 2 Knoblauchzehen
  • 200 g Zwiebeln, in Spalten
  • 300 g Langkornreis
  • 1 ½ TL Salz
  • 580 g Wasser

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2442 kJ / 584 kcal
Białko
46 g
Węglowodany
43 g
Tłuszcz
24 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy