Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 150 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 1 ¼ TL Salz
- ½ TL Pfeffer und etwas mehr
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 120 g Katenschinkenwürfel
- 150 g Chorizo, halbiert, in Scheiben (5 mm)
- 1 TL Rapsöl
- 200 g Wasser
- 500 g passierte Tomaten
- 250 g Kartoffeln, in Würfeln (2 cm)
- 150 g Möhren, in Scheiben (5 mm)
- 100 g gelbe Paprika, in Würfeln (2 cm)
- 1 TL Bohnenkraut
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 Glas Dicke Bohnen, (Abtropfgew. 420 g), abgetropft
- 20 g Rotweinessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1931 kJ / 461 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grünkohleintopf mit Graupen und Chorizo
1h
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45min
Sauerkraut-Eintopf
40min
Süßkartoffel-Bratwurst-Eintopf mit Bohnen
45min
Mettwursteintopf nach Pichelsteiner Art
40min
Arroz Brut
1h
Westfälische Erbsensuppe
4h
Salzschneidebohnen
45min
Spanischer Bohnentopf
1h 10min
Deftiger Krauttopf mit Mettwurst
2h
Dreierlei Linsensüppchen
50min
Polnisches Sauerkrautgericht (Bigos)
1h 35 min