Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Chorizo, in Scheiben (5 mm)
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 200 g Rosenkohl, halbiert
- 20 g Tomatenmark
- 2 Dosen stückige Tomaten (à 400 g)
- 200 g Sahne
- 1 Prise Zucker
- 2 - 3 Zweige Thymian, abgezupft
- 20 g Crema di Balsamico
- 1 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- 250 g kurze Nudeln (z. B. Makkaroni oder Ditali)
- 250 g Feta, gewürfelt (1 cm)
- 2 - 3 Stängel Basilikum, abgezupft, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3604 kJ / 861 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pikante Pasta mit Kabanossi und Rosenkohl
45min
Sauerkraut-Rösti-Auflauf
1h
Rosenkohl-Kartoffel-Gratin
1h 30min
Gyros-Weißkohl-Auflauf
1h 20min
Birnen-Bohnen-Speck-Gratin
1h
Rosenkohl-Hack-Auflauf auf Kartoffelpüree
2h
Grünkohl-Kabanossi-Gratin
1 Std. 25 Min
Überbackene Muschelnudeln mit Sauerkraut und Schinken
1h 15min
Spanischer Kartoffelauflauf
1h 30min
Grünkohl-Spätzle-Auflauf
1h 20min
Gnocchi-Wirsing-Auflauf mit Camembert
1 Std. 10 Min
Gyros-Eintopf
50min