Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 320 g massa tipo fusilli
- 30 g azeite
- 2 dentes de alho
- 1 malagueta seca s/ sementes
- 1 ½ c. chá de colorau
- 15 g salsa, mais q.b. p/ guarnecer
- 500 g argolas de lulas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2081.8 kJ / 497.6 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 67.8 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 952 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparguete de frutos do mar
45min
Penne com atum
30min
Linguine com camarão e couve
40min
Penne de atum com manjericão
35min
Massada de lulas
35min
Guisado de lulas e feijão com arroz
1 Std.
Atum fresco com feijão-verde
30min
Tagliatelle com salmão
35min
Salada de feijão-frade e bacalhau
30min
Arroz de lulas
1 Std.
Fusilli com salmão fresco e maionese
40min
Esparguete de açafrão com peixe
50min