Massa com frango, cogumelos e feijão-verde

Massa com frango, cogumelos e feijão-verde

4.1 42 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 doses

Składniki

  • peito de frango s/ pele cortado em cubos (3 cm aprox.)
    250 g
  • sal
    ½ - 1 c. chá de
  • pimenta
    ¼ c. chá de
  • queijo parmesão
    60 g
  • dentes de alho
    1 - 2
  • cebola
    60 g
  • azeite
    20 g
  • feijão-verde redondo cortado em pedaços (2-3 cm aprox.)
    150 g
    150 g feijão-verde, cortado em pedaços (2-3 cm aprox.)
  • cogumelos marron cortados em quartos
    150 g
  • água
    400 g
  • natas c/ 35% de gordura
    200 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de legumes
  • massa tipo fusilli
    200 g
  • tomate-cereja cortado em metades
    70 g
  • folhas de manjericão em pedaços
    16

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 568.5 kcal / 2378.4 kJ
Białko 29.3 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 46.1 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 15.2 g
Sód 558 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...