Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo
- 150 g de cebolla blanca, en mitades
- 20 g de apio, cortado en trozos
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 120 g de zanahorias, cortadas en trozos (1 cm)
- 150 g de pimiento rojo, cortado en cubos (1 cm)
- 400 g de frijoles bayos cocidos, escurridos (ver tip)
- 2 chiles jalapeños, sin semillas, en cuartos
- 200 g de agua
- 1 cdita de sal
- 1 cdita de chile chipotle en polvo
- ½ cdita de canela en polvo
- ½ cdita de comino en polvo
- 400 g de puré de jitomate
-
1
cdita de orégano seco
lub 2 ramitas de orégano fresco - 100 g de granos de elote amarillo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2222.8 kJ / 531.3 kcal
- Białko
- 28.5 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 23.3 g
- Sód
- 796 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz al cilantro
35min
Ensalada de Arroz Salvaje
50min
Sopa de frijoles Toscana
50min
Bowl con falafel de lentejas y granada
2 Std. 35 Min
Curry de papa (Ala hodi)
40 min
Curry de coco y garbanzos con arroz de brócoli
13 godz. 10 min
Curry verde thai vegetariano
35min
Estofado Africano occidental de maní
50min
Sopa de garbanzo, kale y calabacita
30 min
Arroz basmati
40 min
Coliflor tikka masala
30 min
Enchiladas poblanas veganas
40 min