Pizza vegetariana

Pizza vegetariana

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • 220 g di acqua temperatura ambiente
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 10 g di lievito di birra fresco sbriciolato
    3 g di lievito di birra disidratato, sbriciolato
  • 400 g di farina manitoba
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
  • 100 g di zucchina senza estremità
  • 120 g di cipolla rossa a metà, in senso verticale
  • 80 g di funghi champignon freschi interi, senza gambo
  • 100 g di peperone giallo in 2 spicchi, senza semi
  • 100 g peperone rosso in 2 spicchi, senza semi
  • 200 g di passata di pomodoro
  • 200 g di mozzarella a pezzi
  • 2 - 3 pizzichi di sale
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 696 mg
Białko 24 g
Kalorie 2496 kJ / 596 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 74 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...