Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di zucchero
- 100 g di burro a tocchetti
- 220 g di farina tipo 00
- 50 g di mandorle pelate
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero vanigliato
- 125 g di formaggio fresco spalmabile
- 200 g di mascarpone
- 50 g di panna (30-40% di grassi)
-
10
g di estratto di vaniglia naturale
lub 10 g di zucchero vanigliato - 5 g di infuso di ibisco, concentrato
- 300 g di frutti di bosco misti
- 10 - 15 g di fiori edibili
- 10 g di menta fresca, le foglioline
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1929.1 kJ / 461.1 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 31.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 175 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia croccante stracchino e squacquerone
2u.
Pan di spagna salato natalizio
1u.
Crostata salata multicolore
1u.
Galette con pere e uva
1h 30 min
Torta agli agrumi
45 min
Torta morbida cioccolato fondente e pere
1u.
Alberello di biscotti cacao e peperoncino
2u.
Brownies variegati ai due cioccolati
1h 10min
Torta soffice al cioccolato e arachidi
1h 30 min
Palline di Parmigiano Reggiano
30min
Crostata al cioccolato e lamponi
2u.
Torta di nocciole piemontese con zabaione
1h 30 min