Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa prévia
- 180 g leite
- 10 g açúcar
- 25 g fermento de padeiro fresco
- 20 g farinha de trigo sarraceno
Massa
- Manteiga q.b. p/ untar
- 4 ovos
- 380 g mistura de farinha para pão sem glúten, mais q.b. p/ polvilhar
- 60 g açúcar
- 1 c. chá de sal
- 2 c. sopa de psyllium husk
- 100 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1071.6 kJ / 256.1 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão alemão
2h
Bolo surpresa de baunilha
Žádné hodnocení
Pão de forma sem glúten
14h
Pão integral com tomilho-limão
2h 35min
Pão de batata sem glúten
2 Std. 30 Min
Quiche de ratatouille e mascarpone
55 min
Rolo de omelete com recheio de requeijão e hortelã
30min
Manteiga de ervas aromáticas
10 Min
Palitos de laranja e chocolate sem glúten
1 Std. 15 Min
Tapas de patê de beringela
Žádné hodnocení
Caril de frango e espargos thai
1 Std. 15 Min
Pão de forma sem glúten
1 Std. 15 Min