Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche

Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche

4.5 33 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 raciones

Składniki

Bizcocho
  • huevos
    5
  • de azúcar
    120 g
  • de azúcar vainillado
    1 cucharadita
  • de harina de repostería
    120 g
  • de sal
    1 pellizco
Crema pastelera
  • de leche
    500 g
  • huevos
    2
  • yemas de huevo (reserve las claras)
    2
  • de maicena
    30 g
  • tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
    4
  • palos de canela
    2
  • de azúcar
    150 - 200 g
Merengue
  • de azúcar
    350 g
  • de agua
    50 g
  • claras de huevo
    3
  • de cremor tártaro
    ¼ de cucharadita
  • de sal
    1 pellizco
Montaje
  • de dulce de leche
    6 - 8 cucharadas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 374 kcal / 1567 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 69 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 277.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...