Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
麵皮
- 1 茶匙 油, 多備一些刷油用
- 250 克 水
- 1 茶匙 乾酵母粉
- 1 大匙 糖
- 500 克 中筋麵粉
- 1 茶匙 鹽
內餡
- 5 克 嫩薑, 切片
- 150 克 雪裡紅, 切段(約5公分)
- 300 克 豬絞肉
- 2 根 蔥, 切蔥花
- 1 顆 蛋
- ½ 大匙 醬油
- 1 大匙 米酒
- 1 大匙 黑麻油
- ½ 茶匙 鹽
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 1 大匙 太白粉
組合
- 500 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 988 kJ / 236 kcal
- Białko
- 10.54 g
- Węglowodany
- 36.212 g
- Tłuszcz
- 4.915 g
- Błonnik
- 1.612 g