Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 薑
- 10 克 蒜頭
- 1 大匙 油
- 1 大匙 辣豆瓣醬
- 150 克 水
- 150 克 鴨血, 洗淨,切塊(約3公分)
- 1 大匙 酒釀
- 150 克 茄子, 切段(約4公分)
- 1 茶匙 醬油
- ½ 茶匙 白胡椒粉, 依個人口味調整
- ½ 茶匙 香油, 依個人口味調整
- 1 枝 蔥, 切成蔥花,裝飾用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 11.6 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Błonnik
- 2.8 g