Ravioli di agrumi e menta con pomodorini confit

Ravioli di agrumi e menta con pomodorini confit

4.6 37 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porzioni

Składniki

Ripieno
  • 1 arancia la scorza (senza la parte bianca)
  • 1 limone la scorza (senza la parte bianca)
  • 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 5 foglie di menta fresca lavate
  • 400 g di ricotta fresca scolata dal siero (vedere consigli)
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Pasta all'uovo
  • 300 g di farina tipo 00
  • 3 uova
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
Pomodorini confit
  • 250 g di pomodori ciliegino a metà
  • 1 pizzico di sale
  • ½ cucchiaino di origano secco
  • 1 cucchiaio zucchero
  • 1 spicchio di aglio a fettine
  • 50 g olio extravergine di oliva

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 6 porzioni

Sód 1134 mg
Białko 109.6 g
Kalorie 1192.2 kJ / 2675 kcal
Tłuszcz 131.5 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 45.5 g
Węglowodany 264.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...