Urządzenia i Akcesoria
Red lentil soup with cumin
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
6 portions
Składniki
-
red lentils300 g
-
water1200 g
-
salt1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
onions cut into quarters240 g
-
rice (opcjonalnie)40 - 50 g
-
butter40 g
-
sunflower oil50 - 60 g
-
ground sweet paprika1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
12.6 g
Kalorie
1381 kJ /
330 kcal
Tłuszcz
15.6 g
Węglowodany
34.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mint lemonade
5 min
Tahini dip (tarator)
5 min
Za'atar flat bread (mankouche)
1 godz. 35 min
Lentil puree (moujadarra)
1 godz. 25 min
Chicken with bulgur and vegetables
3 godz. 5 min
Neapolitan
Brak ocen
Bulghur and lentil soup
1 godz.
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min
Creamy carrot and lentil soup
35 min
Moroccan Zaalouk
1 godz. 5 min
Red Lentil Soup
40 min