Urządzenia i Akcesoria
Red lentil soup with cumin
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
6 portions
Składniki
-
red lentils300 g
-
water1200 g
-
salt1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
onions cut into quarters240 g
-
rice (opcjonalnie)40 - 50 g
-
butter40 g
-
sunflower oil50 - 60 g
-
ground sweet paprika1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
12.6 g
Kalorie
1381 kJ /
330 kcal
Tłuszcz
15.6 g
Węglowodany
34.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mint lemonade
5 Min
Steamed Sliced Fennel Bulbs
25 Min
Lentil purée (Moujadarra)
1 Std. 20 Min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 Min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Za'atar bread rolls
2 Std.
Lentil puree (moujadarra)
1 Std. 25 Min
Creamy carrot and lentil soup
35 Min
Polenta
1 Std.
Bulghur and lentil soup
1 Std.
Za'atar flat bread (mankouche)
1 Std. 35 Min
Bulgar and Red Lentil Soup
1 Std.