Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lemon
- 710 - 765 g turkey breast fillet, skin on, boneless
- 2 tbsp unsalted butter, softened
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 6 - 8 sprigs fresh mixed herbs, e.g. rosemary, thyme, marjoram, plus extra to garnish
- 1840 g water, to fully submerge bag (not higher than the max. fill level)
- 2 tsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1486.1 kJ / 355.2 kcal
- Białko
- 39.8 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 709.6 mg
Alternatywne przepisy
Sous-vide Salmon with Creamy Avocado
1h
Molten Lava Cake
45 min
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2h 45 min
Steamed Pineapple Coconut Cake
1h 45min
Garlic Tahini Dip (Tarator)
5 min
Sesame salmon and pea soup
1h
Menu with Pea Ginger Soup, Lemon Salmon with Broccoli and Potato
45 min
Carrot coriander soup and tikka salmon with steamed vegetables
35min
Sous-Vide Salmon
1h
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts
3h 45 min
Basil Peach Sorbet
10 min
Garlic Tahini Dip (Tarator)
5 min