
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 whole squid (approx. 250 g and 25 cm long each), cleaned and gutted, all edible parts reserved (see tip)
- 20 g stale bread torn in pieces
- 5 g fresh parsley leaves
- 10 g dry white wine
- 2 pinches ground white pepper
- 2 Tbsp olive oil
- 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
-
30
g lemon juice freshly squeezed (see tip)
lub 1 tsp ascorbic acid powder - 30 g Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
- 75 g double cream
- 2 pinches saffron threads plus extra for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 211 kcal / 881 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 169 mg