
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de gingembre frais
- 2 gousses d'ail
- 90 g d'oignon coupé en deux
- 1 blanc de poireau coupé en tronçons
- 2 pincées de piment de Cayenne en poudre
- 20 g d'huile neutre
- 800 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 1 tige de citronnelle fraîche fendue
- 1 c. à soupe de jus de citron vert
- 100 g de crevettes crues surgelées, décortiquées
- 150 g de champignons de Paris frais coupés en lamelles
- 80 g de vermicelles asiatiques de riz
- 3 brins de coriandre fraîche ciselée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 163 kcal / 680 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Węglowodany
- 14 g
- Błonnik
- 3 g