Soupe thaïe aux crevettes

Soupe thaïe aux crevettes

4.4 400 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 5 g de gingembre frais
  • 2 gousses d'ail
  • 90 g d'oignon coupé en deux
  • 1 blanc de poireau coupé en tronçons
  • 2 pincées de piment de Cayenne en poudre
  • 20 g d'huile neutre
  • 800 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 1 tige de citronnelle fraîche fendue
  • 1 c. à soupe de jus de citron vert
  • 100 g de crevettes crues surgelées, décortiquées
  • 150 g de champignons de Paris frais coupés en lamelles
  • 80 g de vermicelles asiatiques de riz
  • 3 brins de coriandre fraîche ciselée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8 g
Kalorie 680 kJ / 163 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...