Sancocho canario con pella de gofio

Sancocho canario con pella de gofio

4.2 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 raciones

Składniki

Pella de gofio
  • 500 g de gofio (harina de maíz con tueste ligero)
  • 270 g de agua
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra
  • 1 plátano
  • 1 cucharada de coco rallado
  • 20 g de licor de anís
  • 1 pellizco de sal
Sancocho
  • 1000 g de agua
  • 500 g de patatas peladas en trozos
  • 200 g de batata de piel roja, pelada en rodajas de 15 mm
  • 200 g de batata de piel pálida (boniato), pelada en rodajas de 15 mm
  • 1000 g de lomos de pescado en salazón (cherne o corvina) desalado en trozos (ver sugerencia)
  • mojo rojo (picón)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 226.7 mg
Białko 29.6 g
Kalorie 2575 kJ / 616 kcal
Tłuszcz 17.1 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 85.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...