
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 60 g onions quartered
- 2 garlic cloves
- 20 g spring onions sliced (3 mm)
- 2 pinches dried chilli flakes
- 10 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 sprig fresh thyme leaves only
- 15 g brown sugar
- 1 pinch ground cinnamon
- 30 g orange juice freshly squeezed
- 30 g lime juice freshly squeezed
- 20 g soy sauce
- 10 g honey
- 50 g olive oil
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 500 g chicken wings (approx. 6 chicken wings)
Sous-vide Chicken Wings with Potatoes
- 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
-
30
g lemon juice freshly squeezed (see tip)
lub 1 tsp ascorbic acid powder - 500 g potatoes skin on, cut in round slices (2-3 cm thick)
- 2 Tbsp olive oil
- 1 tsp sweet paprika
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 - 2 Tbsp brown sugar to taste
- 3 sprigs fresh thyme
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 561 kcal / 2347 kJ
- Białko
- 26 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Węglowodany
- 36 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Sód
- 1347 mg