Sous-vide Miso Aubergine

Sous-vide Miso Aubergine

2.6 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • aubergine cut in pieces (2 cm)
    300 g
  • sesame oil
    1 tsp
  • white miso paste to taste
    3 - 4 Tbsp
  • rice wine vinegar
    2 tsp
  • caster sugar
    2 tsp
  • salt
    2 tsp
  • water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
    1400 g
  • lemon juice freshly squeezed (see tip)
    30 g
    1 tsp ascorbic acid powder
  • spring onions thinly sliced (2 mm), for garnishing
    4 - 5
  • toasted sesame seeds for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 137 kcal / 575 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 2868 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...