Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Sous-vide Miso Aubergine
TM6

Sous-vide Miso Aubergine

2.6 (5 ocen)

Składniki

  • 300 g aubergine, cut in pieces (2 cm)
  • 1 tsp sesame oil
  • 3 - 4 Tbsp white miso paste, to taste
  • 2 tsp rice wine vinegar
  • 2 tsp caster sugar
  • 2 tsp salt
  • 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
  • 30 g lemon juice, freshly squeezed (see tip)
    lub 1 tsp ascorbic acid powder
  • 4 - 5 spring onions, thinly sliced (2 mm), for garnishing
  • toasted sesame seeds, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
575 kJ / 137 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
4 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Błonnik
7 g
Sód
2868 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy