Pumpkin Chicken Brown Rice

Pumpkin Chicken Brown Rice

4.1 17 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • dried scallops rinsed, soaked to soften and patted dry with paper towels
    4
  • yellow onions cut in wedges
    30 g
  • shallots
    25 g
  • garlic cloves
    15 g
  • cooking oil
    20 g
  • water
    400 g
  • brown rice rinsed and soaked for 1 hour, drained
    200 g
  • chicken fillets cut in pieces (3 cm)
    200 g
  • Japanese pumpkin (Kabocha) cut in cubes (1.5 cm x 1.5 cm)
    100 g
  • light soy sauce
    30 g
  • dark sesame oil
    10 g
  • white pepper powder
    1 pinch
  • salt
    ½ tsp
  • dried shrimp (opcjonalnie) toasted, to garnish
    50 g
  • fried garlic (opcjonalnie) to garnish
    1 tsp
  • spring onion (opcjonalnie) chopped, to garnish
    1 sprig

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 309 mg
Białko 18 g
Kalorie 1429 kJ / 342 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...