Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 dried scallops, rinsed, soaked to soften and patted dry with paper towels
- 30 g yellow onions, cut in wedges
- 25 g shallots
- 15 g garlic cloves
- 20 g cooking oil
- 400 g water
- 200 g brown rice, rinsed and soaked for 1 hour, drained
- 200 g chicken fillets, cut in pieces (3 cm)
- 100 g Japanese pumpkin (Kabocha), cut in cubes (1.5 cm x 1.5 cm)
- 30 g light soy sauce
- 10 g dark sesame oil
- 1 pinch white pepper powder
- ½ tsp salt
- 50 g dried shrimp, toasted, to garnish (opcjonalnie)
- 1 tsp fried garlic, to garnish (opcjonalnie)
- 1 sprig spring onion, chopped, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1429 kJ / 342 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 309 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sesame Crème
10min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 Std. 5 Min
Olive Vegetable Rice
1h 5min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40min
Tomato-egg soup
20 Min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Pork Belly Cabbage Rice
45min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
Yam Rice
45min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 Min